
การปฏิบัติทางการเกษตรที่ดี (GAP) เทคโนโลยีหลังการเก็บเกี่ยวผักและผลไม้ การเตรียมผักและผลไม้ก่อนการแปรรูป การควบคุมคุณภาพ มาตรฐานและการประกันคุณภาพผักและผลไม้สดระดับอุตสาห-กรรม การออกแบบสายการผลิตที่เหมาะสมสำหรับการแปรรูปผลไม้และผัก การจัดการโลจิสติกส์และโซ่อุปทานของผลิตภัณฑ์ผักและผลไม้สดที่จำหน่ายทั้งภายในประเทศและต่างประเทศ หลักการการแปรรูปเบื้องต้นสำหรับผลิตภัณฑ์จากผักและผลไม้ ได้แก่การแช่แข็ง การบรรจุกระป๋อง การทำแห้ง การแช่อิ่ม การหมักดอง การทำซอสและน้ำผลไม้และผัก การแปรรูปขั้นต่ำ การศึกษาดูงานนอกสถานที่
Good Agricultural Practices: GAP; Post-harvest technology of fruits and vegetables; Preparation techniques prior to fruit and vegetable processing; Quality control and assurance for industry scale; Plant layout and design for fruit and vegetable processing line; Logistics and supply chain management of fresh vegetable and fruit products for domestic and international markets; Fruit and vegetable basic processing including freezing, canning, drying, brining and fruit preserve, pickling, sauce and juice making, minimal processing; Field trip.
- Teacher: BHUDSAWAN HIRANVARACHAT
- Teacher: KARNJAPAN JANTHAWORNPONG
- Teacher: SARUNYOO KANCHANASUWAN
- Teacher: MUTITA MEENUNE
- Teacher: DUSIDA NOOTHONG